Příprava:

Těstoviny Shirataki se prodávají ve speciálním balení obklopené konzervační tekutinou. Těstoviny slijeme, dobře propláchneme studenou vodou (jako když myjeme klasickou rýži) a dáme vařit 2 minuty do vroucí osolené vody. Nakonec slijeme a podáváme.
 

 

Náš tip:

otevřeme obal těstovin Shirataki a obsah vylijeme do sítka. Přelijeme do menšího hrnce se studenou vodou, pak znovu přelijeme do sítka, opět dáme do hrnce se studenou vodou atd.. Celý postup zopakujeme 3krát. Konzervační tekutina v níž Shirataki plavou mírně zapáchá, ale po jejich důkladném umytí jsou Shirataki zcela bez zápachu a mají neutrální chuť, takže čím jejich ochutíte, takovou chuť příjmu.

Shirataki uvaříme ve vroucí vodě nebo je můžeme opéct s kapkou oleje na pánvi.